Taxatierapport gezocht?

Als u een taxatierapport nodig heeft, kunt u vaak kiezen tussen een gevalideerd taxatierapport en een standaard rapport. Op deze pagina leest u wat het verschil is, wanneer u welk rapport nodig heeft en wat er in een taxatierapport staat.

Wanneer gevalideerd taxatierapport?

Bij de aankoop van een woning en/of het afsluiten van een hypotheek heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Een gevalideerd taxatierapport wordt na opmaak gecontroleerd door een validatie-instituut (zoals het NWWI). Op deze manier zijn banken en hypotheekverstrekkers verzekerd van een taxatierapport van hoge kwaliteit. Zonder gevalideerd taxatierapport wordt uw hypotheekaanvraag niet goedgekeurd.

Als u geen woning koopt of hypotheek afsluit, is een standaard taxatierapport meestal voldoende. Verkoop van uw woning, een verbouwing of het afsluiten van een verzekering zijn situaties waarin een standaard rapport gebruikt wordt. Randstad Taxaties adviseert altijd welk taxatierapport nodig is in uw situatie.

De inhoud van het taxatierapport

Een taxatierapport bestaat altijd uit ongeveer dezelfde onderdelen:

De taxateur gebruikt bovenstaande onderdelen om de vrije verkoopwaarde van de woning te bepalen. Dit is de waarde van de woning onder normale omstandigheden. Het is mogelijk dat de vrije verkoopwaarde afwijkt van de vraagprijs of uiteindelijke verkoopprijs van de woning. 

Taxatierapport aanvragen